torsdag 25 november 2010

Julpyssel

Det ska bli julpyssel på dagis. Mamma värmer upp med lite starkvinsglögg innan. Alla mammor gör så. För alla mammor tycker det är precis lika jobbigt med julpyssel på dagis. Man vill ju göra det där hemma, där man kan be barnen vara tysta för att mamsen måste vila sig en stund på sängen. Det kan man inte göra på förskolan.

Alla föräldrar försöker hjälpa sina barn att klippa silkespapper, limma änglar, måla, klistra tomteskägg och gud vet vad, medan barnen springer omkring som galna, med en energi som inte är av denna världen. Vems idé är det egentligen med julpyssel på förskolan?

Och det sköna är att man hör arga föräldrar från varje liten vrå av lokalen. "Kom hit nu!", "Men hjälp till då, det är väl inte jag som ska pyssla heller!", "Men nu släpper du saxen säger jag!", "Vart tog du vägen nu då, du är ju inte klar med lyktan!"

Fridsamt, eller hur?

Ingen förälder (utom de överpedagogiska som alla hatar) vill julpyssla på förskolan med sitt barn. Jag undrar om det är någon sorts hämnd från fröknarna. Typ; vi bjuder in föräldrarna så får de se hur vi har det varje dag!

Okej, vi har fattat poängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...